Forum Kamera!Akcja

Obecny czas: 15 Paź 2018, 12:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: pytanie o adobe after effects
PostWysłany: 11 Paź 2009, 16:31 
Offline
Kamerzysta na Weselach

Rejestracja: 04 Sty 2007, 18:40
Posty: 36
Miejscowość: Rosja
Witam chcialvbym sie spytac jakich wersji używa sie na Videocopilot + skad poprać pluingi gdyz moje wersje cs3 i 7 brakuje jakiś;/ niektorych efektow itp


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 11 Paź 2009, 17:25 
Offline
Kaskader w Bollywood

Rejestracja: 15 Kwi 2009, 23:06
Posty: 116
Miejscowość: Poznań
Jakich wersji AE używa Kramer na videocopilot.net?
- wszystko zależy o któryxh tutorialach mówisz. Pierwsze to pewnie i na wersji 6.5 ale im dalej ( im nowsze ) tym wyższe wersje. i pewnie te najnowsze to może i na cs4 są robione.
Skąd pobrac pluginy?
- to zależy jakich pluginów potrzebujesz.
Moja wersja Ae ( cs3 i 7 ) nie posiada wszsystkich pluginów.
- a czy masz wersje trial czy wersje pełne zakupione?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 11 Paź 2009, 23:33 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki

Rejestracja: 13 Maj 2006, 15:42
Posty: 453
Rasputin na forum nie pomagamy osobom które nie mają legalnej wersji programu. A przy okazji - programy różnią się tylko wyglądem - funkcje mają takie same ;)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 12 Paź 2009, 00:00 
Offline
Absolutny Fan K!A
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 Lut 2005, 18:32
Posty: 1942
Miejscowość: Warszawa
Nie zgodzę. Różnice nie rzucają się w oczy na starcie ale jednak są.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 12 Paź 2009, 10:26 
Offline
Kaskader w Bollywood

Rejestracja: 15 Kwi 2009, 23:06
Posty: 116
Miejscowość: Poznań
Jaroslavus napisał(a):
Rasputin na forum nie pomagamy osobom które nie mają legalnej wersji programu. A przy okazji - programy różnią się tylko wyglądem - funkcje mają takie same ;)

Kolega jeszcze nie napisał że ma lewe wersje... stąd moje pytanie jakiej wersji używa.

A czy są różnice...- oczywiście że są. Może pomiędzy CS3 a CS4 (jeśli ktos używal profesionalnie CS3 ), jakichś wielkich zmian nie ma, ale pomiędzy 7 a CS3 zmian było całkiem sporo. A już z całą pewnością nikt mi nie powie że np. wersja 6.5 jest taka sama jak 7 czy cs3 :)
Ale jakby nie patrzeć mimo zmian w AE to osoby pracujące na tym programie zauważą że wiele rzeczy jest do dziś zachowanych z pierwszych wersji AE Interface After Effects 1.1
Dobrze... my tu sobie piszemy ... ale niech może kolega Rasputin się do tego ustosunkuje i sprecyzuje swoje pytanie.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 12 Paź 2009, 10:38 
Offline
Może kiedyś zrobi swój pierwszy film
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Sty 2007, 15:18
Posty: 141
Miejscowość: Oleśnica
Ze swojej strony powiem ci że Kramer często używa pluginu Trapcode Particular który niestety jest płatny. A co do wersji to jak mówią wyżej, to zależy od tutoriala, im nowszy tym nowsza wersja AE.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 12 Paź 2009, 17:39 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki

Rejestracja: 13 Maj 2006, 15:42
Posty: 453
splasz napisał(a):
Kolega jeszcze nie napisał że ma lewe wersje... stąd moje pytanie jakiej wersji używa.


"skad poprać pluingi gdyz moje wersje cs3 i 7 brakuje jakiś;/"

Tak tylko podejrzewam ;)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 15 Paź 2009, 21:20 
Offline
Kamerzysta na Weselach

Rejestracja: 30 Gru 2007, 21:11
Posty: 33
Miejscowość: Rozprza
wiadomo, ze pirat... po co komu dwie oryginalne wersje :D
najlepiej 'zalatw' sobie CS4, jesli kramer uzywa jakis dodatkowych pluginow to na pewno o tym daje z nac w tutkach. najczesciej stara sie pokazac wykorzystanie 'wbudowanych' effektow np. cc particle word zamiast trapcodowskich.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group