Forum Kamera!Akcja

Obecny czas: 16 Lip 2018, 11:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jak uzyskać taki efekt??
PostWysłany: 13 Kwi 2009, 09:36 
Offline
Nie wie jaka kamerę do 1500zl

Rejestracja: 13 Kwi 2009, 09:29
Posty: 2
Miejscowość: sc
Chciałbym uzyskac taki efekt z pojawiającymi sie literami "premiere ligne", coś podobnego w swoim projekcie. Wszystko pokazane o co mi chodzi w linku poniżej

http://www.dailymotion.pl...ial-greno_music

do 8 sekundy. Jak to zrobić?

Używam Sony Vegas Movie Studio


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 13 Kwi 2009, 10:24 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 Sie 2008, 15:20
Posty: 474
Miejscowość: Poznań
Musisz wkleić link jeszcze raz, bo ci wykropkowało środek.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 13 Kwi 2009, 10:30 
Offline
Nie wie jaka kamerę do 1500zl

Rejestracja: 13 Kwi 2009, 09:29
Posty: 2
Miejscowość: sc
http://www.dailymotion.pl/video/x7o6n5_ ... reno_music


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 13 Kwi 2009, 11:17 
Offline
Może kiedyś zrobi swój pierwszy film
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Maj 2007, 14:54
Posty: 171
Miejscowość: Proboszczów
To akurat jest proste. Pomocny ci będzie do tego tutorial VM Rexora
Symulacja terminala


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 13 Kwi 2009, 11:26 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 Sie 2008, 15:20
Posty: 474
Miejscowość: Poznań
Żeby uzyskać taki efekt wystarczy, że nauczysz się używać klatek kluczowych (key frames). Nie wiem na jakim poziomie zaawansowania obsługi Sony Vegas jesteś, więc wytłumaczę krok po kroku:

1) Wstawiasz nową ścieżkę video (video track) specjalnie dla tekstu.
2) Ustawiasz tę ścieżkę nad ścieżką, na którą ma zostać nałożony tekst.
3) Wybierasz narzędzie tekstu: media generators -> text.
4) Wybierasz czcionkę i wielkość, która cię interesuje.
5) Teraz literka po literce w oddzielnych klatkach wklepujesz tekst, szybciej jest dodawać po literce niż je odejmować. Czyli po wybraniu czcionki i wielkości robisz tak:
a) wklepujesz pierwszą literę;
b) dodajesz nową klatkę kluczową na osi czasu na dole okna generatora tekstu (ikonka ze znakiem "+");
c) klikasz na romb, który właśnie się pojawił - to twoja nowa klatka;
d) wklepujesz kolejną literkę;
e) powtarzasz kroki od b) do d) aż wklepiesz cały tekst.

Voila - efekt gotowy. Jeśli jesteś spragniony bardziej złożonych efektów, to pamiętaj, że w każdej z klatek możesz robić co ci się podoba - pogrubiać dowolne litery, zmieniać kolory itd.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to wal. :D


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 13 Kwi 2009, 11:33 
Offline
Może kiedyś zrobi swój pierwszy film
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Maj 2007, 14:54
Posty: 171
Miejscowość: Proboszczów
I po co było tyle pisać worldidol?? heheh :D


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 13 Kwi 2009, 11:38 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 Sie 2008, 15:20
Posty: 474
Miejscowość: Poznań
No widzisz :P Zacząłem zanim wkleiłeś link. Mam dobre serce :mrgreen:


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 13 Kwi 2009, 11:41 
Offline
Może kiedyś zrobi swój pierwszy film
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Maj 2007, 14:54
Posty: 171
Miejscowość: Proboszczów
drl podziękuj ładnie teraz temu panu :D


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 14 Kwi 2009, 15:40 
Offline
Może kiedyś zrobi swój pierwszy film

Rejestracja: 30 Sie 2007, 11:22
Posty: 176
Miejscowość: Gdańsk
W Finalu masz nawet gotowy efekt, który wklepuje Ci zadany tekst literka po literce.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 22 Maj 2009, 23:18 
Offline
Nie wie jaka kamerę do 1500zl

Rejestracja: 22 Maj 2009, 17:04
Posty: 3
Miejscowość: polska
a czy można ( i jak ) zrobić coś takiego w ulead videostudio? dopiero kupiłam ten program i niebardzo wiem co i jak,może ktoś już go zna lepiej niż ja i może mi coś doradzić?
interesuje mnie również tryb poklatkowy-chciałam zrobić pikselizację, ale nie wiem jak w tym programie poskracac zdjecie np do kilku klatek...


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 23 Maj 2009, 09:46 
Offline
Może kiedyś zrobi swój pierwszy film
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Maj 2007, 14:54
Posty: 171
Miejscowość: Proboszczów
Kiedyś (w zamierzchłych czasach) używałem ulead videostudio, ale jest to taki słaby program, troszkę lepszy od Windowsowego Movie Makera, że według mine nie potrzebnie go kupywałaś. Nie wiem czy w Unlead zrobisz to co byś chciała :? Ja polecam Sony Vegas (może dlatego, że go używam hehe :D). Robiłem w nim już animacje poklatkową. Jak byś chciała pisz do mnie na priva to ci mogę wyjaśnić krok po kroku ja to zrobić to w vegasie :)


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group