Forum Kamera!Akcja

Obecny czas: 24 Paź 2018, 00:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: AE Day to Night i zawiasy
PostWysłany: 14 Sie 2008, 17:23 
Offline
Klapser
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Cze 2008, 17:07
Posty: 72
Miejscowość: Bochnia
Witam!
Używam sobie preseta do AE, który zamienia dzień w noc, problem tylko w tym, że po wyeksportowaniu pliku ten nie chodzi płynnie. Lekko się przycina. Czy zależy to od użytego kompresora?


Ostatnio edytowany przez Snake, 14 Sie 2008, 17:56, edytowano w sumie 1 raz

Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 14 Sie 2008, 17:35 
Offline
Kaskader w filmach porno

Rejestracja: 28 Lip 2006, 22:06
Posty: 276
Miejscowość: Poznań
Cytuj:
preseta do AE, który zamienia dzień w nos

Wow! Ludzki? ;)
A tak poważnie... Jaki kodek, jak eksportowałeś(rób Make Movie, nie Export)?
Nie dziw się, że będzie się przycinać, jeśli zrobiłeś z tego "czyste" *.avi


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 15 Sie 2008, 08:46 
Offline
Klapser
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Cze 2008, 17:07
Posty: 72
Miejscowość: Bochnia
Przy eksportowaniu obierałem różne warianty:
Compression type:
Cinepak
DV-Pal
Intel Indeo Video 4.4
None
Jakość oczywiście cały czas Best i skutek ten sam. Film w dość nieregularnie zwolnionym tempie. Jak zatem można usprawnić działanie tegoż filmu?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 15 Sie 2008, 15:14 
Offline
Kaskader w filmach porno

Rejestracja: 28 Lip 2006, 22:06
Posty: 276
Miejscowość: Poznań
Hmm... Jaką masz wersję tego AE? Coś mi świta, że kiedyś też mi się coś takie zdarzyło - ustawiłem przypadkiem kanały na RGB+Alpha. Zobacz u siebie. Ogólnie z AE najlepiej wyeksportuj "czystego" avi(potraktowanego najwyzej bezstratnym Huffyuv) a dopiero później bierz się za kompresowanie np. w Virtual Dubie.
www.mustelan.bimas.pl/kompres.jpg


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 15 Sie 2008, 15:31 
Offline
Klapser
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Cze 2008, 17:07
Posty: 72
Miejscowość: Bochnia
Wersja 7.0.0244.
Gdzie te kanały można zmienić?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 15 Sie 2008, 15:33 
Offline
Kaskader w filmach porno

Rejestracja: 28 Lip 2006, 22:06
Posty: 276
Miejscowość: Poznań
No masz na tym obrazku przecież :) Channels. W tym oknie w końcu chyba ustawiasz wszystko, nie?


Ostatnio edytowany przez mustelan, 16 Sie 2008, 17:52, edytowano w sumie 1 raz

Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 16 Sie 2008, 12:53 
Offline
Klapser
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Cze 2008, 17:07
Posty: 72
Miejscowość: Bochnia
Gracias senor, również miałem Alpha zaznaczone, teraz już wszystko działa w najlepszej okazałości ;).


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 16 Sie 2008, 17:50 
Offline
Klapser

Rejestracja: 20 Mar 2007, 14:08
Posty: 78
Miejscowość: Warszawa
EDIT:

okej juz wiem juz wiem

sorry, ale poniewaz dopiero poznaje ten program nie rozumialem wszystkiego do konca

juz mi wszystko dziala poprawie, wszystko jest OK

DZIEKI BARDZO i przepraszam za klopot


Ostatnio edytowany przez lozek202 16 Sie 2008, 17:56, edytowano w sumie 3 razy

Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 16 Sie 2008, 17:52 
Offline
Kaskader w filmach porno

Rejestracja: 28 Lip 2006, 22:06
Posty: 276
Miejscowość: Poznań
Przeczytaj ten wątek jeszcze raz, i jakiej poradny udzielałem odnośnie zapisywania :/


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group