Forum Kamera!Akcja

Obecny czas: 19 Cze 2018, 04:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Dlaczego to nie działa ? - Jestem zielony
PostWysłany: 30 Gru 2011, 01:10 
Offline
Na jego osiedlu kręcili kiedyś film

Rejestracja: 24 Kwi 2011, 21:46
Posty: 7
Niedawno kupiłem mikrofon kierunkowy zasilany baterią T.Bone EM9600 posiada on wyjście XLR. Niestety moja kamera SONY XR500 ma tylko wejście mikrofonowe Jack 3,5mm.Więc postanowiłem się wybrać do sklepu muzycznego i poprosić o pomoc „EKSPERTA”, Pan doradził mi zakup Kabla XLR – JACK 6,5mm i przejściówki z JACK 6,5mm na 3,5mm. Kiedy wróciłem do domu aby przetestować mój nowy nabytek w słuchawkach za miast pięknego dźwięku usłyszałem buczenie i trzaski.
Proszę o pomoc :roll:
Image Image Image Image
Audio buczenie i trzask - Słuchaj


Ostatnio edytowany przez wojtasmw 30 Gru 2011, 23:55, edytowano w sumie 2 razy

Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Dlaczego to nie działa ? - Jestem zielony
PostWysłany: 30 Gru 2011, 22:47 
Offline
Absolutny Fan K!A
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Lip 2006, 20:58
Posty: 1317
Na poaczatek moze wez edytuj post tak zeby mial sens bo zadne multimedia nie dzialaja


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Dlaczego to nie działa ? - Jestem zielony
PostWysłany: 07 Sty 2012, 09:05 
Offline
Nie wie jaka kamerę do 1500zl

Rejestracja: 18 Sie 2008, 17:17
Posty: 2
Miejscowość: warszawa
Wszystko działa jak należy , są dwie przyczyny trzasków
1) w ustawieniach przełącz zewnętrzny mikrofon , masz ustawione zasilanie mikrofonu z kamery a podłączyłeś mikrofon z własnym zasilaniem .
2) prawie zawsze są problemy z przejściówkami , adapter + kabel są tak ciężkie i pod własnym ciężarem opadają w dół tak bardzo że rozłączają styki gniazda . sam zrób sobie przejściówkę , mały jack + 10cm kabla + gniazdo dużego jacka . sprawdź czy dźwięk się nie poprawi jak dociśniesz wtyk idealnie prostopadle do gniazda
To co opisałeś to tak pospolita dolegliwość że na 100% jest to albo przełączenie albo gniazdo


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Dlaczego to nie działa ? - Jestem zielony
PostWysłany: 14 Mar 2012, 18:43 
Offline
Parzy kawe II Rezyserowi
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 Kwi 2007, 11:01
Posty: 53
Miejscowość: Borek Wielki
Stawiam na gniazdo. Sam mam problemy z tym non stop.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group