Forum Kamera!Akcja

Obecny czas: 24 Cze 2018, 12:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Program montażowy potrzebny!
PostWysłany: 03 Sty 2011, 17:41 
Offline
Może kiedyś zrobi swój pierwszy film
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 Lut 2009, 16:51
Posty: 151
Miejscowość: Wrocław
Witam!
Napiszę lapidarnie, żeby nie przedłużac swojej opowieści, a tym samym nie tracić waszego cennego czasu, który może być spożytkowany chociażby na realizacje kolejnych arcydzieł kinematografii.
Mam materiał nagrany Canonem 5D, który to materiał chcę skleić w jakimś programie montażowym. Niestety po wypróbowaniu na moim laptopie ( Intel Core 2 Duo 2.00 GHz, 2046 MB RAM) dwóch programów montażowych, a właściwie jednego, tylko w dwóch różnych wersjach, wystąpiły następujące problemy: Ulead videostudio 10 - nie słychać dźwieku nagranego materiału, Ulead videostudio 11 - nie można przeżucić materiału do programu, który w danych formatach(MOV) plików nie obsługuje. Nie wiem co teraz mam zrobić, aby wreszcie dotrzeć do końca etapu montażowego( lepiej powiedzieć: dopiero go rozpocząć). Jeśli ktoś zna rozwiązanie obecnie istniejących problemów, lub potrafi podać nazwę innego programu montażowego ( najlepiej wraz z linkiem do ściągnięcia), który byłby w stanie poradzić sobie z materiałem na komputerze o tych parametrach, to będę niezwykle ukontentowany.
Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź!


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 03 Sty 2011, 19:14 
Offline
Może kiedyś zrobi swój pierwszy film
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 Cze 2009, 10:54
Posty: 168
Miejscowość: Mielec
Przekonweruj do jakiegoś wspieranego formatu. Jest od groma programów do tego celu. Red Giant miał jakiś program do konwertowania z lustrzanki.
Ewentualnie przesiądź się na konkretniejszy program do montażu. Na pewno premiere cs5 obsługuje pliki prosto z aparatu i FCP z wtyczką bodajże.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 03 Sty 2011, 21:02 
Offline
Nie wie jaka kamerę do 1500zl

Rejestracja: 03 Sty 2011, 18:52
Posty: 3
Miejscowość: Gdańsk
polecam MPEG Streamclip (jest darmowy) przesiadz sie przynajmniej na adobe premiere cs4 z tymi parametrami kompa montaz wymaga czasu ale wszystko ladnie pieknie dziala:)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 04 Sty 2011, 11:06 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Cze 2007, 12:04
Posty: 400
Miejscowość: Londyn
hirosz napisał(a):
Na pewno premiere cs5 obsługuje pliki prosto z aparatu i FCP z wtyczką bodajże.


Tak. Premier 5, z którego sam korzystam jak najbardziej radzi sobie z surówkami z Canona, a także z Reda i wielu innych. Podobnie jak Avid Media Composer 5. Co do Final Cuta pewności nie mam bo nie używam :)


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group