Forum Kamera!Akcja

Obecny czas: 10 Gru 2018, 18:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jak uzyskać sensowną jakość na Google Video
PostWysłany: 08 Gru 2008, 21:04 
Offline
Kaskader w Bollywood
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 Wrz 2007, 20:52
Posty: 109
Miejscowość: Śląsk
Witam,

wgrywam czasami materiały na Google Video. Przykład:
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 6905&hl=pl
no i jak widać obraz jest nieczytelny, system to pomniejszył chyba do 300:200... Idzie jakoś te nieszczęsne GV zmusić do tego, żeby tak nie kompresowały? Żeby dało się zamieszczać czytelne obrazy sensownej jakości?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 08 Gru 2008, 23:17 
Offline
Może kiedyś zrobi swój pierwszy film
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Lut 2005, 12:04
Posty: 141
Miejscowość: Wrocław
Może troche nie na temat odpowiem ale do 500MB można wrzucić na vimeo.com i tam jest dobra jakość.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 08 Gru 2008, 23:26 
Offline
Kaskader w Bollywood
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 Wrz 2007, 20:52
Posty: 109
Miejscowość: Śląsk
A to Vimeo nie ma innych ograniczeń? Zaglądałem tam kiedyś, ale nie rozumiem do końca jak to działa. W sumie mało popularne to jest...

* Da się osadzać filmy z tego na WWW?
* Konto jest za darmo?
* Nie ma ograniczeń czasowych?
* Nie zniknie za miesiąc?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 09 Gru 2008, 00:13 
Offline
Może kiedyś zrobi swój pierwszy film
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Lut 2005, 12:04
Posty: 141
Miejscowość: Wrocław
Raczej nie zniknie istnieje juz kilka lat,
ma 500 MB na jeden upload czasowych ograniczen nie ma
mozna osadzac na stronie w max rozdzielczosci 640x480 jak chcesz miec hd to trzeba z ich strony
jest darmowe
jedynie na niekorzysc w porownaniu z google video to ze nie mozna od srodka zaczac ogladania.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 09 Gru 2008, 19:02 
Offline
Kaskader w Bollywood
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 Wrz 2007, 20:52
Posty: 109
Miejscowość: Śląsk
A nie, bez przewijania to bez sensu....
Kurde, mam nadzieję, że kiedyś YouTube będzie się nadawało do używania :( bo Google Video już chyba zostanie zabite. Logowanie częściej nie działa, jak działa, a próba edycji opisu kończy się zazwyczaj błędem :(


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 10 Gru 2008, 04:21 
Offline
Kamerzysta na Weselach

Rejestracja: 13 Lut 2006, 12:28
Posty: 39
Miejscowość: Warszawa/Zamość
youtube wprowdzilo opcje wysokiej rozdzielczosci do 720p i video w tym formacie wyglada calkiem znosnie. Jest juz tez 16x9 (zaden aspect ratio nie dziala, proporcje musza wynikac z rozdzialki, innymi mowiac tylko square pixel 1:1). Jest wiele serwisow ktore bija na glowe jakoscia i funkcjonalnocia tego tuba, ale mimo wszystko popularnosci mu nikt nie odbierze. Widzialem juz filmiki trwajace ponad godzine, ale nie wiem czy to z darmowego konta. Oczywiscie z pomocy na stronie nie mozna sie dowiedziec absolutnie niczego...


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 12 Gru 2008, 22:02 
Offline
Kaskader w Bollywood
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 Wrz 2007, 20:52
Posty: 109
Miejscowość: Śląsk
Polityka YT jest bardzo dziwna. Ograniczenie długości czasu niczemu nie służy. Cenne jest pasmo i miejsce na dysku. A pasmo i miejsce mają gdzieś, bo ciągle podnoszą parametry jakościowe. A czas, który zupełnie nie wpływa na nic, ograniczają...

Są dłuższe filmy na YT, bo stare konta miały taką możliwość. Ale nowe już nie mają. Część osób ma konta z czasów sprzed googla i tam można.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 16 Gru 2008, 10:46 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 Lip 2007, 12:10
Posty: 610
Miejscowość: Kielce
Po to jest to ograniczenie na YT aby nie wrzucac filmów kinowych.

Na vimeo pojawila sie usluga viemo+ (platna) i w efekcie Ci co nie placa, moga wrzucic 1 filmik na tydzien i nie bedzie widac tego w HD.
Sultal wrzucił w HD - masz vimeo+ ?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 17 Gru 2008, 19:03 
Offline
Coś gdzieś słyszał

Rejestracja: 14 Paź 2005, 19:38
Posty: 208
Miejscowość: Warszawa
Cytuj:
Sultal wrzucił w HD - masz vimeo+ ?

Nie mógł zapłacić ponieważ na razie można płacić tylko w USA.
Co jest dla mnie totalną głupotą bo zablokowali ładowanie filmów w HD na całe Vimeo pogorszyli jakość do tej pory wyświetlanych filmów w sd, zamiast two pass jest one pass.
Oraz nie można płacić przez PayPall
Totalna porażka, wygląda tak jak by nagle znaleźli się z dołku finansowym i nie dopracowali całej akcji z opłatami.
Tylko co któryś film jest wyświetlany w HD więc pewnie ten pierwszy dodany przez Sultana.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 17 Gru 2008, 23:11 
Offline
Może kiedyś zrobi swój pierwszy film
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Lut 2005, 12:04
Posty: 141
Miejscowość: Wrocław
Zablokowali ? Mógłbys rozwinąć myśl ?

Ja widze ze jest jedno HD na tydzień na darmowym koncie
Cytuj:
You are limited to 1 HD video upload per week. Don't worry, any additional HD videos uploaded will still be viewable in standard definition. Upgrade to Vimeo Plus for unlimited HD uploading.


Ja jeszcze 20 dni temu wrzuciłem i mam film w HD. Może masz na myśli to, że jak sie osadzi na innej stronie film z vimeo to wtedy jest rodzielczość 640x480, z tego co pamiętam to tak było zawsze i nic sie nie zmieniło oprócz tego właśnie że wprowadzili Vimeo + gdzie za opłatą możesz umieścić na innej stronie film w HD.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 28 Gru 2008, 18:06 
Offline
Coś gdzieś słyszał

Rejestracja: 14 Paź 2005, 19:38
Posty: 208
Miejscowość: Warszawa
No ja już drugi tydzień próbuje wrzucić jeden film w HD i za każdym razem robi mi z niego sd.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 28 Gru 2008, 19:42 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki

Rejestracja: 13 Maj 2006, 15:42
Posty: 453
U mnie działa bez problemu.. polecam h264 100% 1280x720


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 29 Gru 2008, 13:21 
Offline
Coś gdzieś słyszał

Rejestracja: 14 Paź 2005, 19:38
Posty: 208
Miejscowość: Warszawa
Fakt u mnie też już działa, coś z Flashem miałem nie tak


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group