Forum Kamera!Akcja

Obecny czas: 15 Paź 2018, 20:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Transfer z kamery na komputer
PostWysłany: 15 Lip 2008, 20:42 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 Mar 2008, 17:27
Posty: 542
Miejscowość: Pruszków
Mam zamiar nakręcić teledysk do piosenki Jacka Kaczmarskiego - "Sen kochającego psa" tylko dla siebie, rodziny i kilku znajomych. Kupiłem parę książek, mam kamerę Samsung, kilka lampek, byle jaki mikrofon oraz statyw. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie kwestia zgrania mojego filmiku na komputer. Mam z tym urwanie głowy. Kupiłem w Saturnie kartę fire-wire w zestawie z kablem i programem do obróbki. Musiałem ją jednak zareklamować, bo nie mam żadnego wolnego slotu PCI. W jednym jest karta dźwiękowa a w drugim sieciowa.
Moje pytanie brzmi: czy jest jakieś rozwiązanie, aby móc zgrywać z kamery przez USB? Czy są jakieś przejściówki i czy jakość jest bardzo odmienna od tej z IEE 1394.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 15 Lip 2008, 21:20 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 Cze 2006, 10:16
Posty: 558
Miejscowość: Warszawa
Bodajże firma DAZZLE oferuje urządzenie na USB któro sprzętowo kompresuje do mpeg2 z wejścia firewire i analogowego. Chyba o utracie jakości nie muszę mówić a cena z tego co pamiętam oscylowała w granicy 200pln. Myślę, że lepiej byłoby na czas zgrywania materiału odpiąć kartę sieciową.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 16 Lip 2008, 07:48 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 Mar 2008, 17:27
Posty: 542
Miejscowość: Pruszków
Dzięki, chyba rzeczywiście lepiej będzie wyjmować kartę na czas zgrywania. Problem w tym, że już tą kartę oddałem do sklepu. Może poproszę kolegę, żeby mi przegrał. Jeszcze raz dzięki.

Pozdrawiam.

[ Dodano: Sro Lip 16, 2008 8:51 am ]
http://www.allegro.pl/item396017749_i_t ... _wire.html

Znalazłem jeszcze coś takiego, ale nie wiem, czy się nadaje.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 16 Lip 2008, 09:19 
Offline
Aktorzy jedza mu z ręki
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 Cze 2006, 10:16
Posty: 558
Miejscowość: Warszawa
To jest tylko "uniwersalny" kabelek firewire. Jeśli będziesz miał już swoją kartę firewire, to chyba lepszy będzie dostosowany do niej kabelek.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group